WALL OF FAME

WALL OF FAME
Wall of Fame - RiaNa Beauty

Friday, 4 October 2013

Bedak Arab 50Gram

Bedak Arab 50Gram



RUSSET - KULIT SEDERHANA CERAH/SAWO MATANG
SUMMER TAN - SHADING/SAWO MATANG
JADE - CONCEALER/MENUTUP CELA SEPERTI JERAGAT & PARUT JERAWAT
CHERRY PINK - KULIT CERAH
ORANGE BLUSH - KULIT CERAH
ROSHELLE - KULIT SEDERHANA CERAH
CHERRY - KULIT SEDERHANA CERAH
PUGGY PINK - KULIT SEDERHANA CERAH

Keistimewaan Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab) :
- 3 in 1 (moisturizer, foundation, powder)
Bedak ini 3 dalam 1 (moisturizer, foundation, powder)
** combo yang sangat berbaloi. Ia bertindak sebagai pelembab muka, foundation dan bedak! Sangat menjimatkan masa & wang anda.
- Bedak arab ini mengikut aliran darah kita, tak kira berkulit cerah,gelap,putih & sebagainya. Ia menyerap masuk ke dalam kulit kita, bagi menghasilkan wajah yang cerah dan gebu secara semula jadi serta tona warna kulit kita kelihatan sekata.
- Disebabkan perkara di atas juga, bedak arab ini HALAL dibawa solat. 100% jaminan HALAL dan telah pun diluluskan.
- Percaya atau tidak, bedak arab ini mampu mengecutkan jerawat & boleh cover kulit bminyak.
- Paling hebat sekali, kulit akan bertambah cantik apabila berpeluh (kalau berpeluh hanya ‘dap’kan tisu pada muka)
- Seperti yang disebut di atas, bedak ini tidak melekit dan tidak sama sekali melekat di tisu atau tudung kita.
- Ketahanan bedak arab ini? Sehari boleh tahan sehingga 8 jam, dan satu bedak compact itu boleh tahan sehingga 3 bulan, bergantung juga pada penggunaan kita.
- Berbau wangi.
- Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai & tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan.

~Cara yang betul menggunakan Bedak Arab Kokuryu / Super Summer Cake~

1. SEBELUM GUNA BEDAK ARAB PASTIKAN KESELURUHAN SPAN DIBASAHKAN (span jgn terlalu basah & jgn terlalu kering... agak2 bedak blh lekat elok le)

2. PERAHKAN SPAN (perah kuat2 k)

3. SAPU SPAN PADA BEDAK ARAB (klu bedak arab tu first time diguna kena sapu span tu kuat sikit pada bedak br bedak lekat elok.... maklum le bedak tu baru nak guna permukaan bedak tu licin lg)

4. KALAU SAPU BEDAK TU TAK PERLU BANYAK2 SEBAB BEDAK DI MERESAP PADA KULIT & NAMPAK SEKATA... JUGA BERTINDAK IKUT DARAH SO SAPU BIASA2 AJE YE

5. SETERUSNYA SAPUKAN BEDAK PADA MUKA ANDA.. RATAKAN DGN SEBAIKNYA

6. LEPAS GUNA PASTIKAN ANDA BASUH SPAN BEDAK ARAB TU.. BOLEH BASUH GUNA PENCUCI MUKA ATAU MANDIAN BABY ( jgn biar span tu x basuh takut kuman melekat tak elok le nak pakai kat muka )

7. TIME BASUH TU GOSOK2 LE SIKIT SPAN BAGI KELUAR KESAN BEDAK TU

8. SETERUSNYA BILAS DGN AIR BERSIH (lps basuh sure anda tengok span tu bersih n putih macam asal.. mmg puas hati...)

9. LEPAS BASUH BOLEH MASUKKAN SPAN DALAM PLASTIK YANG DAH SEDIA ADA TU ( jadi span & plastik tu jaga le molek )

10. PERLU DIINGATKAN... SEBELUM MASUKKAN SPAN DALAM PLASTIK PASTIKAN SPAN TU KERING DULU.. ANGINKAN LE KEJAP SEMINIT DUA (jgn terus masukkan span yg basah dalam plastik coz nanti berbau busuk n berkulat... tak best le kan...)

Kelebihan Sponge Beauty Kokuryu:
(1)sangat lembut di pipi
(2) bagus untuk urutan dimuka
(3) walau anda makeup setebal mana pun... sangat senang dan mudah untuk menanggalnya
(4) kulit muka bersih sempurna
(5) beauty sponge tetap utuh bersih putih
(6) TETAP WANGI jika dibasuh dgn cara yang betul
Sedikit TIPS pemakaian Bedak Arab

1) Sapu toner/ uv cream atau apa sahaja yg uolls nak guna sebagai base kemudian basahkan span and start apply. (kalau nak sapu uv cream, just buat sapuan nipis je k sb bedak arab nipun da ade uv protector)

2) Oleh kerana bedak ni disapu menggunakan span basah, kita just tap tap/sapu dan ratakan tapi jangan tekan terlalu kuat sedang2 sudah ok..

3) Tidak perlu risau bila menyapu bedak mungkin akan kelihatan tompok2 pada kulit muka, tompok tu akan ikut tone naturally ini kerana cara penggunaan bedak ni menggunakan span basah so dia tidak akan kelihatan cantik atau rata serta merta. Kecantikan tone dan coverage tu akan di lihat selepas 3-5 minit...

Harga 
Sem : 1 pc : RM50.00 / SS : RM55.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Bedak Danos

Bedak Danos

(Kod 1:Cerah Pink,Kod 2:Sawo Matang,Kod 3:Kuning Langsat,Kod 4:Cerah)

 


KEBAIKAN DANOS:-
DIPERBUAT DARI BAHAN-BAHAN MINERAL & ORGANIK SEMULAJADI MEMYEBABKAN DANOS AMAT SESUAI SERTA SELAMAT DIGUNAPAKAI & SEMESTINYA HALAL!!

LOOSE POWDER DANOS Makeup lebih tahan lama melebihi 8 jam walaupun cuaca panas atau muka berpeluh tanpa perlu tampal bedak berkali kali.Berbanding brand lain bedak di bahagian hidung akan hilang dengan cepat dan perlu ditampal berkali-kali. DANOS LOOSE POWDER juga mampu menutup parut jerawat atau muka yang sangat bermasalah dengan menggunakan "foundation" atau "cover face".Di bahagian utara, brand ini amat terkenal dikalangan Mak Andam.
 
DIPERBUAT DARI BAHAN-BAHAN MINERAL & ORGANIK SEMULAJADI,MENYEBABKAN "DANOS' AMAT SESUAI SERTA SELAMAT DIGUNA PAKAI & SEMESTINYA HALAL.

KELEBIHAN DANOS LOOSE POWDER
~ KULIT MUKA MENJADI LEBIH GEBU
~ DANOS : IA NYA WATERPROOF
~  MAMPU DIMILIKI
~ HASIL SOLEKAN SETANDING JENAMA MAHAL
~ BAUNYA AMAT WANGI & SENANG DIGUNAKAN
~ MUKA MENJADI "FLAWLESS"

Danos Loose Powder merupakan satu produk serta inovasi baru yang mempunyai pelbagai kelebihan seperti sentuhannya mampu membuatkan hasil solekan bertahan selama 8 jam selain membuatkan kulit muka kita memjadi segar & semulajadi. Di hasilkan dari tumbuhan segar suci serta diadun dengan bauan bunga yang semulajadi. Dikilangkan secara sistematik & menepati piawaiaan standard antarabangsa (ISO)
Harga 
Sem : 1 pc : RM30.00 / SS : RM35.00
Sem : 6 pcs : RM138.00 / SS : RM143.00
Sem : 1 pcs: RM240.00 / SS : RM245.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Set Collagen Vit E

Set Collagen Vit E



FUNGSI:
~ Mencerah dan memutihkan muka
~ Melicinkan kulit muka
~ Kulit nampak tegang
~ Melembabkan kulit yang kering
~ Mengurangkan dan menghilangkan tompok HITAM di muka
~ Mengurangkan dan menghilangkan PARUT akibat jerawat
~ Mengatasi masalah jerawat dan jeragat.
~ Mengatasi masalah kulit kusam dan tompok gelap bawah mata.
~ Mengatasi masalah kulit berminyak
~ Menstabilkan tona kulit
~ Memutihkan wajah
~ Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
~ Mengecilkan pori-pori
~ Menganjalkan kulit wajah
~ Membuat wajah putih dan berseri
1 SET TERDIRI DARIPADA :

COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP - 60 GRAM
COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM - 20 GRAM
COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY NIGHT CREAM - 20 GRAM
CARA PEMAKAIAN:
♥ Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah
♥ Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.
♥ Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
♥ Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu
Harga 
Sem : 1 set : RM36.00 / SS : RM41.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak

Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :

Pn Riana : 012 534 5166

Maixara Essence

Maixara Essence



Maixara Miracle Essence (MME) revolusi minuman kesihatan yang 5x lebih baik daripada minuman kesihatan biasa. Tidak hanya mencantikkan luaran tubuh anda, ia turut membantu meningkatkan kesihatan dalaman anda dengan formulasi bahan semulajadi yang terbukti berkesan. Ia meningkatkan tenaga anda dengan menukarkan lemak kepada tenaga dan mengurangkan selera makan anda. Kolagen dan gluta daripada gred terbaik pulamembantu menggebukan, memulihkan masalah kulit serta membantu proses pencerahan semulajadi. 18 nutrien dan mineral semulajadi termasuk Vitamin A, Vitamin D3, Vitamin B12, Vitamin B6, Vitamin B2, Thiamin, Biotin, Zink dan Magnesium membekalkan nutrien tambahan yang sangat diperlukan tubuh untuk kesan yang optimum.

Khasiat Maixara Miracle Essence

~  Membantu mencantikkan luaran tubuh badan.
~  Membantu meningkatkan kesihatan dalaman.
~ Membantu mengurangkan selera makan.
~ Membantu menggebukan kulit
~ Membantu memulihkan masalah kulit.
~ Membantu proses pencerahan semulajadi.
~ Membantu mengekalkan nutrien tambahan yang diperlukan tubuh.
~ Membantu meningkatkan tenaga.

Cara Guna

Dengan 1 1/2 sudu sehari dan dibancuh dengan air suam.
Harga 
Sem : 1 tin : RM125.00 / SS : RM130.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak


Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Maixara C Sential

Maixara C Sential







Maixara C-sential merupakan suplement tambahan untuk wanita yang inginkankecantikan pada kulit badan mereka

Kelebihan Maixara C-Sential 

~ Membantu mencegah penyakit kanser
~ Membantu dalam pembaikan tisu badan
~ Membantu merawat jerawat dan parut dengan lebih cepat
~ Mencerahkan dan melembapkan kulit secara menyeluruh
~ Menganjalkan dan melembutkan kulit dengan lebih singkat dan cepat
~ Bertindak sebagai agen anti-oksida dan anti penuaan

Penerangan Ringkas Maixara C-Sential

~ Tablet boleh kunyah berperisa strawberi
~ Tiada kandungan gelatin dan 100 % halal
~ Mengandungi kolagen talapia buatan tempatan
~ Produk bumiputra islam dan kilang GMP yang diiktiraf
~ Terbukti berkesan dalam tempoh singkat (bergantung pada tindak balas diri masing-masing)
~ Selamat untuk ibu mengandung dan menyusukan anak
Harga 
Sem : 1 botol : RM110.00 / SS : RM120.00
(Bayaran termasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Pibamy Gold / Platinum Mask

Pibamy Gold / Platinum Mask


Fungsi Pibamy Gold Mask:
~ Memutihkan kulit wajah
~ Menjadikan wajah ebih bercahaya dan segar
~ Anti penuan
~ Melembutkan dan melermbabkan kulit
~ Mengangkat sel kulit mati
~ Mengencangkankulit ndan menyamarkan kedutan wajah
~ Menyamarkan bintik hitam
~ Tidak perlu dicampurkan dengan air,hanya sapukan saja ke muka.
Cara Pemakaian:
~ Bersihkan wajah terlebih dahulu dengan pencuci muka
~ Ambil masker Gold secukupnya
~ Sapu dan ratakan di wajah dan leher (kecuali mata)
~ Biarkan selama 15-20 minit
~ Bilas dengan air bersih.
Manfaat Kandungan Royal Platinum:
~ menghasilkan seri baru diwajah
~ Menghilangkan penuaan (kerutan)
~ Menghasilkan lapisan baru pada kulit(Basal kulit)
~ Meningkatkan elastic pada kulit wajah
~ Memperbaharui jaringan kulit rosak akibat terdedah sinar matahari
~ Menghilangkan kekusaman pada wajah
~ Memutihkan dan mencerahkan wajah dan memproses kilau pada wajah
~ Mermperkuat kemampuan hydrating (wajah terhidrasi)
~ Kembali dapatkan kondisi wajh normal anda
~ Menjaga kelembapan selama 24 jam (kelembapan normal)
Cara pemakaian:
~ Bersihkan wajah terlebih dahulu dengan pencuci muka
~ Ambil masker Platinum secukupnya
~ Sapu dan ratakan di wajah dan leher (kecuali mata)
~ Biarkan selama 15-20 minit
~ Bilas dengan air bersih
Harga
Sem : 1Pc :Rm 40.00 / SS : Rm 45.00
(Bayaran termasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Auraslim

Auraslim



FUNGSI UTAMA :
~ Membantu menganjalkan & menghaluskan kulit
~ Membakar lemak dengan kaedah thermo ais~
~ Menurunkan berat badan
~ Membekalkan oksigen kepada kulit
~ Mengurangkan selulit
~ Membantu masalah rekahan di tumit kaki
~ Mengempiskan perut
~ Haruman buah-buahan segar yang memukau
~ Formulasi inovatif untuk melangsingkan tubuh
~ Mengurangkan stretch mark
~ Tidak melekit & lebih selesa
~ Menghilangkan sel-sel kulit mati
~ Kesegaran terasa pada setiap sapuan
~ Mengandungi multi vitamin serta pro Vit B5
~ Membentuk tubuh badan ideal
~ Sesuai bagi mereka yang kulit sensitif
~ Kesan dapat dilihat dengan pantas dengan
kegunaan yang konsisten.
~ Detoxifikasi menyingkirkan toksin dalam tubuh
~ Efektif untuk mereka yang dalam pantang
 Harga 
Sem : 1 tin : RM160.00 / SS : RM170.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Aurashine


Aurashine

~ Tablet yang mudah dikunyah . 
~ Sebagai Booster Bio Pencerahan yang membantu Bertindak lebih Cepat . 
~ Gabungan AuraShine bersama Aurawhite memberi impak yang luar biasa . 
      ~ Sedap & Lazat berperisa 3 gabungan rasa hebat iaitu Oren 
         Strawberry & Pudina . 
~ Lain dari yang Lain mengandungi Kolagen , Gluta, Co Enzyme Q10, Vitamin A B C D E & B6, 
   Omega3,Ikan Salmon, Pitera,Hyaluronic Acid & dll. 
~ Bukan sahaja Untuk Kulit tetapi juga untuk kuku,rambut,bibir seksi,mata & kesihatan anda. 
~ Hanya perlu makan 2 biji sehari mudah di bawa kemana sahaja . 
~ Membantu Mencerahkan kulit
~ Menyamaratakan kulit secara keseluruhan
~ Memudarkan lingkaran gelap bawah mata
~ Mengurangkan keguguran rambut
~ Mengurangkan kulit kepala berminyak & kelemumur
~ Menghilangkan parut & jerawat
~ Anti penuaan dan kadar anti oksidan yang tinggi
~ Mengurangkan eczema
~ Merawat jerawat & ruam halus di badan
~ Mengawal kulit dari berminyak
~ Mengurangkan pigmentasi , jeragat & melasma
~ Mengurangkan keguguran rambut
~ Mengekalkan kelembapan kulit
~ Menguatkan gigi
~ Mata lebih bercahaya
~ Rambut bersinar dan tidak mudah putus.
~ Memberi Tenaga & Stamina lebih tinggi
Harga 
Sem : 1 btl : RM90.00 / SS : RM95.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Aurawhite Choc

Aurawhite Choc
Harga 
Sem : 1 tin : RM150.00 / SS : RM160.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166

Aurawhite 900K

Aurawhite 900K



KEBAIKAN AURAWHITE 900 000MG :-

~ 50% pencerahan ketara dalam masam 1-2 minggu
~  Pemulihan kulit yg rosak & bermasalah
~ Kulit lebih cantik & anjal
~ Atasi kedutan & garis halus
~ Pencerahan kulit lebih cepat
~ Mengetatkan liang roma
~ Menguatkan,menghaluskan pd kuku & rambut
~ Menguatkan sistem imunisasi badan
~ Membuang toksin dalam badan
~ Atasi masalah jerawat & jeragat
~  Awet muda dalaman & luaran
~  Tiada lagi sakit sendi
~  Mengandungi prebiotik & 3 kali stem sel
~  Sesuai bagi ibu mengandung
~ Tingkatkan pengeluaran susu ibu
~  Kecantikan kuku & rambut
~  Memberi tenaga yang optimum
~  Kurangkan kolestrol
~  Hilangkan parut & selulit
~  aAtasi rekahan tumit kami
~  Tidur yang berkualiti
~ Melawan radikal bebas
~  Sesuai untuk lelaki & wanita 

RAMUAN BERKUALITI PREMIUM
Diformulasikan dengan teknologi Jepun gabungan hydrolyzed
tilapia kolagen, L-glutathione,vitamin C,triple stem cell
phytocelltec dari tomato,epal & roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti

lemon,turnip,strawberi,maquiberry,papaya, sarang burung,astaxanthin & pinebark dimana ia bertindak 3 x ganda mencerahkan kulit & membaiki struktur sel kulit kesan ketara selepas 14 HARI !!
FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit,kurangkan radang serta keupayaan pemulihan sel tisu.

RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan & kesihatan.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi & selamat ,tiada tambahan gula,bahan pengawet,pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

CARA PEMAKANAN 
~ Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang..
~ Bancuh menggunakan air mineral / plain water biasa.. Tidak di galakkan bancuh menggunakan air panas kerana di khuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang
~ Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.
~ WAJIB minum air masak / mineral / plain water sekurang-kurangnya 3-5 liters sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. Minumlah sediki2 dengan kadar yang cepat..
~Masa yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong.. di nasihatkan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)
SESUAI UNTUK :-
~  LELAKI DAN PEREMPUAN 
~  PERIOD BLH AMBIK XDA MASALAH
~ IBU MENGANDUNG 4 BULAN KE ATAS 
~ SEAWAL UMUR 13 TAHUN DGN KADAR BERBEZA 

Harga 
Sem : 1 tin : RM150.00 / SS : RM160.00
(Bayaran temasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166