WALL OF FAME

WALL OF FAME
Wall of Fame - RiaNa Beauty

Thursday, 9 October 2014

Rasional Di Sebalik Logo RiaNa BeautySalam sejahtera kepada semua,

Terima kasih kepada semua pelanggan2 yang membeli produk2 daripada RiaNa Beauty.
Selama ini dan juga ketika ini, tanpa anda semua, siapalah kami.

Justeru itu dengan sukacitanya diperkenalkan kepada anda semua berkenaan LOGO RiaNa Beauty.

Logo ini adalah sebagai menunjukkan betapa serius dan profesionalnya perniagaan kami dalam menawarkan produk2 kecantikan untuk anda semua.

Mesejnya jelas, anda lah yang menentukan keputusan diri anda untuk menjadi cantik.
Tidak semestinya produk2 yang mahal2 dan berharga Ribuan Ringgit sahaja boleh membantu anda untuk cantik menawan, bahkan dengan produk2 yang ditawarkan pada harga berpatutan/mampu milik juga mampu menampilkan kecantikan diri anda.

Maka dengan itu bertepatanlah sangat RiaNa Beauty memilih SLOGAN/MOTTO perniagaan ini dengan meng’highlight’ kan sepotong ayat ini : ‘’ Beauty products at affordable prices’’ atau dalam Bahasa Melayunya bermaksud : ‘’ Produk2 kecantikan yang mampu dimiliki /pada harga2 yang berpatutan’’.

Manakala warna utama pada Logo RiaNa Beauty iaitu merah jambu (pink) dan juga seakan2 keunguan (purplish) sedikit dijadikan tema kerana ianya merupakan warna lumrah kepada wanita (lambang kewanitaan yang sejati).Warna Merah Jambu (pink) amat sinonim dengan kesukaan wanita, begitu juga Ungu (purple).Bahkan warna tersebut juga melambangkan kelembutan dan khususnya kecantikan pada setiap diri seseorang wanita.Imej kepala wanita dalam petak/kotak empat segi dijadikan sumber utama menunjukkan perniagaan dijalankan oleh RiaNa Beauty ialah disasarkan khususnya kepada wanita2 dan juga produk2 yang dijual juga kebanyakannya ialah produk kecantikan dan kesihatan untuk wanita2.

Manakala Bulatan (Round/Circle) yang berlatarkan warna Merah Jambu (pink) di mana imej kepala wanita itu diletakkan, menerangkan TEKAD/HASRAT/KEJITUAN matlamat RiaNa Beauty sebagai sebuah entiti perniagaan untuk terus menerus berusaha memajukan perniagaan ini  dengan mengamalkan sikap jujur,ikhlas,bertimbangrasa/bertolak ansur dan juga berbudi bahasa kepada pelanggan2.Imej Bulatan sebenarnya sering menjadi lambang KESATUAN/KETEGUHAN/KEJITUAN/TIDAK BERPUTUS ASA (Infiniti), kerana bentuk BULATAN itu sendiri adalah tidak berpenghujung (tidak bersegi2).

Imej Riben (Ribbon) berwarna Kelabu (grey) yang mempunyai perkataan RIANA menunjukkan NAMA UTAMA kepada entiti perniagaan ini, iaitu diasaskan (Owner/Founder) nya iaitu oleh Puan Riana, seorang Usahawan Wanita yang menjalankan perniagaan melalui atas talian (Online).Mengenai Warna Kelabu pula ia melambangkan SEMANGAT BERDIKARI dan juga KEDAMAIAN DALAM KEHIDUPAN.

Kemudian akhirnya, disudahi dengan melengkapkan perkataan BEAUTY di bawah imej Riben (ribbon) tersebut sebagai penyempurnaan NAMA ENTITI PERNIAGAAN ini iaitu Riana Beauty.

Dan, tidak dilupai, ia disudahkan dengan SLOGAN/MOTTO yang mula2 diterangkan tadi iaitu :
‘’ Beauty products at affordable prices’’ atau dalam Bahasa Melayunya bermaksud : ‘’ Produk2 kecantikan yang mampu dimiliki /pada harga2 yang berpatutan’’.

Sebagai kesimpulannya dan juga kesempatan dalam KEMPEN LOGO RIANA BEAUTY ini, kami amat berharap agar anda semua sebagai pengunjung2, bakal2 pembeli2, pelanggan2, sama ada pelanggan2 baru atau pun pelanggan2 ‘Regular’ kami, kami menyeru agar YAKINLAH untuk membeli produk2 yang ditawarkan oleh RiaNa Beauty.

Kami mengamalkan sikap & sifat2 yang TELUS (Transparent), Boleh Dipercayai,Jujur, Amanah,Responsif dan juga BOLEH BERTOLAK ANSUR dalam menawarkan harga jualan produk2 kami.

Inshaa Allah, sedikit sebanyak diskaun dalam jumlah tertentu akan kami pertimbangkan jika jumlah/kuantiti pembelian produk2 yang dibeli agak banyak.

Jadi, apa tunggu lagi ?
Ber’shopping Online’ lah di Blog RiaNa Beauty ini untuk membeli produk2 kecantikan yang anda ingini pada harga mampu milik.

Sekian.

Daripada :
-Admin Office RiaNa Beauty-