WALL OF FAME

WALL OF FAME
Wall of Fame - RiaNa Beauty

Thursday, 12 March 2015

D-Collagen

D-Collagen


KULIT KUSAM & TAK BERMAYA? KERING dan BERUSIA dari usia sebenar..

Rasa sedih bila orang tegur kulit muka banyak tompok hitam, tona tak sekata dan berjerawat?

JOM! CANTIK DENGAN D'COLLAGEN!!!
Haaa apa itu D'Collagen kan? Pil ke..skin care ker? D'Collagen di datangkan dalam bentuk sebuk.So, you all SHAKE!and SHAKE! dan boleh terus minum:) Senangkan..!!!!Rasa nya pun enak dan bestt!!! -
D-COLLAGEN adalah produk makanan tambahan kecantikan yang menggunakan Hydrolised Technology Marine Collagen beserta gabungan PITERA dan BIRD's NEST dan kandungan tambahan hebat lain yang mempunyai kesan hebat dan boleh dilihat seawal 7 hari pengambilan D-Collagen.
Kulit akan bertambah cerah berseri, dan anjal dari dalam!

D-Collagen adalah inovasi formula kecantikan anti penuaan terkini dan makanan tambahan kesihatan yang di hasilkan dengan kajian yang teliti terhadap fungsi kolagen di dalam tubuh manusia

Gabungan formula kolagen bersama bahan utama seperti bird-nest, pitera dan madu mempercepatkan proses pemulihan sel kulit baru, melembap dan mencerahkan kulit secara alami, segar berseri, lebih anjal dan mulus pada masa yang singkat.


APA ISTEMEWANYA D'COLLAGEN NI COMPARE DENGAN PRODUK LAIN? SO ZASSSSSSS.....! Jom Baca ni

• Menghasilkan asid amino penting seperti lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
• Hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.
• Alanin, prolin dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
• Arginin -memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
• Mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
• Melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
• Menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
• Menampung air dalam tubuh.
• Meningkatkan penyerapan kalsium.
• Menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
• Meningkatkan isyarat induksi
• Menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

So, D'Collagen bukan semata-mata untuk mendapatkan kulit yang cantik dan bersih, malah memberi kebaikan pada tubuh badan kita..Haaa! SESUAI UNTUK YANG RASA SUSAH SANGAT DAN LECEH KENA MAKAN PIL-PIL VITAMIN YANG BANYAK2 TU KAN..

SO..D'COLLAGEN MERANGKUMI SEMUA KHASIAT YANG DI PERLUKAN UNTUK TUBUH BADAN KITA..
Kelebihan D-Collagen
~ Kulit putih berseri, pinkish dan berseri
~ Anti aging menampakkan kulit sentiasa muda remaja
~ Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
~ Memelihara kelembapan kulit
~ Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
~ Menguatkan otot dan tulang
~ Membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
~ Memelihara kelenturan sendi
~ Mengurangkan keradangan(inflammation)
~ Memberi tenaga
~ Membantu pola tidur
~ Memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
~ Mengecutkan, mengurangkan dari bengkak akibat jerawat yang teruk dan bernanah
~ Mengecilkan pori-pori dan meghaluskan serta mencerahkan kulit
~ Mengurangkan kesan parut jerawat, jeragat, stretch-mark di perut, peha, pinggul
~ Mencerahkan kawasan yang tersembunyi seperti di celah ketiak, kelengkang,leher
Cara guna
1.Ambil setengah scoop serbuk D-Collagen dan masukkan ke dalam shaker.
2.Isi air sebanyak 150ml(sukatan ada di shaker)
3.Lepas tu shake and shake!Hehe
Untuk 3 hari pertama setengah scoope sebelum sarapan pagi.
Selepas 3 hari ambil pada waktu pagi (setengah scoope) dan waktu malam sebelum tidur (setengah scoope).Boleh tahan sampai sebulan tau.

Soalan Yang Sering Ditanya

Jika ada penyakit seperti darah tinggi, kencing manis, jantung atau penyakit kronik lain selamat di minum atau tidak?

~ D-Collagen selamat di minum.Ianya minuman nutrisi yang bebas kandungan gula dan bahan pengawet.Jika ragu dan bimbang akan tindak balas yang teruk, boleh mengurangkan dos pengambilan.

Adakah D-Collagen sesuai untuk ibu mengandung dan juga menyusukan anak?

~Ya,ianya sesuai untuk ibu mengandung atau menyusukan anak kerana tiada kandungan yang berbahaya untuk bayi.Insyallah kulit baby akan jadi gebu dan halus bila di lahirkan.Kandungan seperti sarang burung, white yam,dan madu mempunya protein dan khasiat yang tinggi.

Alahan Seafood atau resdung boleh mengambil D-Collagen?

~ Boleh.D-Collagen di formulasikan dari sumber akuatik ikan talapia dan sarang burung(walid) serta kandungan pitera dan buahan-buahan sangat sesuai untuk kesihatan dalaman dan memperbaiki struktur kulit menjadikan lebih cantik dan lembap.
Pendek kata,produk D-Collagen lengkap untuk semua masalah kesihatan.Baik untuk masalah kulit,masalah sendi tulang,masalah dalaman mahupun masalah luaran.Cukup lengkap.

Harga
Sem : 1Jar: Rm 140.00 / SS : Rm 150.00
(Bayaran termasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166
SMS/WeChat/Telegram/Whatsapp :
Pn Riana : 018 873 9885

Syma Advance Beauty Skincare

Syma Advance Beauty Skincare




Terdapat 4 produk hebat dalam Set SyAdvance Beauty Skincare :

~Cleansing Gel (Pencuci muka) 
~Miracle Toner (Toner, guna lepas
mencuci muka) 
~BB Cream (Krim siang) 
~ Advance Cream (Krim malam)


KELEBIHAN SET SYADVANCE BEAUTY SKINCARE

Menghilangkan jerawat
Menghilangkan jeragat
Menyekatakan toner kulit yang tidak sekata
Mencerahkan kulit wajah
Menghilangkan blackhead dan whitehead
Menghilangkan parut akibat jerawat dan jeragat
Mengurangkan pigmentasi
Mengawal masalah jeragat
Mampu mengurangkan garis-garis halus atau kedut pada
wajah
Membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema,
stretchmarks
Kulit kelihatan satu tona lebih cerah
Kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan
berseri2
Mengurangkan bintik-bintik hitam dan sel mati pada kulit
Mengurangkan masalah kulit berminyak pada kulit muka
Mengurangkan kedut muka, eyebag, dark circles
Kulit akan kelihatan lebih Flawless, Glowing, Sihat, Anjal,Bersih


FUNGSI CLEANSING GEL SYADVANCE

Membersih muka dengan mendalam sehingga ke liang pori untuk
membuang sisa-sisa kotoran yang tersumbat, mengimbangi
lebihan minyak, mengecutkan jerawat, menyegarkan dan
melembutkan wajah.
Tambahan aromatiq mampu memulih dan menaikkan aura seri
wajah secara semulajadi.


CARA PEMAKAIAN CLEANSING GEL SYADVANCE

Usapkan sedikit cleansing gel pada wajah yang basah dengan
lembut secara menyeluruh, bilas bersih dan lap kering.
Diikuti dengan Sy Advance Miracle Toner.


MIRACLE TONER - 30ML FUNGSI MIRACLE TONER

Toner wajah ini membantu menyegarkan wajah, mengecilkan
liang pori, mengimbangi minyak berlebihan dan melembutkan
kulit wajah.
Sesuai untuk semua jenis kulit.


CARA PEMAKAIAN MIRACLE TONER

Tuang sedikit Miracle Toner pada kapas.
Tekap pada wajah dengan lembut.
Biarkan kering.
Guna sebelum menggunakan Silky Smooth BB Cream atau
Advance Beauty Cream.

SILKY SMOOTH BB CREAM WITH SPF 35 - 5g 

FUNGSI SILKY SMOOTH BB CREAM

Gunakan Silky Smooth BB Cream untuk melindungi kulit wajah
dari sinaran UV berlebihan, mengimbangi kelembapan, mencerah,
menggebu dan melembutkan kulit wajah.
Pemakaian Silky Smooth BB Cream membantu menutupi cela
pada wajah seperti parut, jeragat dan memberi kesempurnaan
selama 12jam pemakaian.
Ia juga bertindak sebagai bedak asas.


CARA PEMAKAIAN SILKY SMOOTH BB CREAM

Sapukan Silky Smooth BB Cream pada wajah setelah penggunaan
Miracle Toner dengan nipis dan rata untuk memberikan kemasan
yang sempurna.

ADVANCE BEAUTY CREAM - 5gm 

FUNGSI ADVANCE BEAUTY

CREAM
Advance Beauty Cream adalah krim kecantikan yang digunakan
sewaktu hendak tidur.
Krim ini membantu menyelesaikan masalah kulit wajah yang
kusam, berjerawat, bintik-bintik, parut jerawat, kedutan,
lingkaran gelap bawah mata dan sebagainya.
Penggunaan secara berterusan akan menjadikan kulit wajah
kelihatan lebih cerah, halus, anjal, berseri dan bermaya.

CARA PEMAKAIAN ADVANCE BEAUTY CREAM

Sapukan Advance

Beauty Cream secara nipis dan rata pada wajah setelah
penggunaan Miracle Toner.
Penggunaan krim ini adalah sewaktu hendak tidur.




Harga

Sem : 1set: Rm 75.00 / SS : Rm 80.00
(Bayaran termasuk kos Pos Laju)
Singkatan digunakan 
Sem = Semenanjung
SS = Sabah & Sarawak
Untuk pembelian dan pesanan sila SMS :
Pn Riana : 012 534 5166
SMS/WeChat/Telegram/Whatsapp :
Pn Riana : 018 873 9885